понеділок, 2 жовтня 2017 р.

Міжнародний день боротьби проти насилля

27-го червня 2007-го року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй встановила один своєрідний всесвітній святковий день - Міжнародний день ненасильства (Міжнародний день боротьби проти насилля). 

Відповідно до резолюції ООН, Міжнародний день ненасильства служить додатковим приводом для того, щоб «пропагувати ненасильство, в тому числі шляхом освітньої і суспільно-роз'яснювальної роботи». У резолюції підтверджується «універсальна значимість принципу ненасильства», а також бажання «утверджувати культуру в світi, терпимість, розуміння та ненасильство». Резолюція ООН пiдкрелює, що iснує глибокий філософський зв'язок між основоположними принципами прав людини, закріпленими у Загальній декларації прав людини, і принципами, що практикувалися Махатмою Ганді.
Було вирішено відзначати в дату дня народження людини, яка була колись убита руками «класичних» насильників. За життя він був один із тих, хто пропонував альтернативу цьому самому насильству. Ім’я цієї людини відомо багатьом - Мохандас Карамчанд Ганді або в простолюдді - Махатма Ганді, який народився 2-го жовтня 1869-го року.
Все його життя, починаючи з 24-ти років і до його насильницької смерті у віці 78-ми років було присвячене боротьбі з насильством в будь-яких його формах. Йому багато вдалося, але й багато чого залишилося не під силу. Рецепт, який він використовував у цій боротьбі не новий, але єдино по справжньому ефективний і дієвий - ненасильство.
Насилля породжує насилля. Будьмо людьми. Обираймо мирні шляхи вирішення конфліктів. 


Немає коментарів:

Дописати коментар